Uiergezondheid, Arbeidsvriendelijk en comfortabel!!

Uiergezondheid, Arbeidsvriendelijk en comfortabel!!

TOPstrooiselOp Melkveebedrijf VenDairy van Melkveehouder Jan van de Ven uit Vinkel (NB) is sinds eind 2015 de nieuwe stal voor melkkkoeien in gebruik. De beslissing om Diepstrooiselboxen te gaan gebruiken was snel gemaakt. In een proefopstelling voor

Als boxvulling gebruikt de melkveehouder TOPstrooisel, dit zijn versnipperde en gedroogde Tomaten- en parikaplanten. Doordat het product gegarandeerd vrij is van Klebsiella, Salmonella en E.coli is het zeer veilig voor het vee. Ook met het aantal aanwezige thermofiele bacteriën scoort TOPstrooisel zeer goed. In het product zit ook nog ca. 10% kalk toegevoegd.diepstrooiselboxen in de oude stal zag de melkveehouder al snel dat diepstrooiselboxen een must zijn, in de toen nog te bouwen nieuw stal.

TOPstrooisel

Met een celgetal van ver onder de 100, kan het qua uiergezondheid niet beter. De melkveehouder ervaart het strooisel als zeer makkelijk te verwerken en bewerken in de boxen. Wat ook als belangrijk wordt ervaren is dat de melkkoeien heel graag en goed in boxen gaan liggen; “TOPstrooisel geeft zeer veel comfort aan de koeien, er vormt zich een zacht, vast en verend bed voor de koeien”. Verder blijft het strooisel goed liggen waardoor het verbruik daalt.

Bel 06-54 28 24 91 voor meer informatie over TOPstrooisel!!

SAM_2678 —   SAM_2680


Reageren is niet mogelijk.