Nieuwe stal van Pinxteren Rosmalen

Nieuwe stal van Pinxteren Rosmalen

Meteen een goed ligbed!Topstrooisel-van-Pinxteren-Rosmalen-01

Op Melkveebedrijf Gebroeders van Pinxteren uit Rosmalen is sinds deze maand de nieuwe stal voor melkkkoeien in gebruik. De nieuwe stal geeft plaats aan 180 melkkoeien, de stal is tegen de bestaande stal (2010) gebouwd. Op het bedrijf worden op dit moment ruim 700 melkkoeien gemolken.
In verschil met de oude stal zitten er in de het nieuwe gedeelte diepstrooiselboxen. De beslissing om Diepstrooiselboxen te gaan gebruiken is gemaakt met de redenen: Minder beenwerk problemen, hogere levensduur en verbeterd koe-welzijn.

Als boxvulling gebruikt de melkveehouder TOPstrooisel, dit zijn versnipperde en gedroogde Tomaten- en parikaplanten. Doordat het product gegarandeerd vrij is van Klebsiella, Salmonella en E.coli is het zeer veilig voor het vee. Ook met het aantal aanwezige thermofiele bacteriën scoort TOPstrooisel zeer goed. In het product zit ook nog ca. 10% kalk toegevoegd.

Topstrooisel-van-Pinxteren-Rosmalen-02

Op een groot melkveebedrijf met ruim 700 koeien aan de melk, is arbeids-efficiëntie altijd belangrijk. Diepstrooiselboxen mogen hier niet veel extra tijd kosten dan bijvoorbeeld de rubberen matten. Doordat Topstrooisel goed blijft liggen en daardoor er minder onderhoud aan het ligbed is, kosten de boxen me zeker niet meer tijd als de rest van de stallen. De melkveehouder ervaart het strooisel als zeer makkelijk te verwerken en bewerken in de boxen. Wat ook als belangrijk wordt ervaren is dat de melkkoeien heel graag en goed in boxen gaan liggen; “TOPstrooisel geeft zeer veel comfort aan de koeien, er vormt zich een zacht, vast en verend bed voor de koeien”.
De boxen zijn, zoals er te zien is op de foto’s, in een keer vol gereden voordat de koeien erin kwamen. Na een hele korte wen-periode gingen de koeien al goed in de boxen liggen en was er al meteen een goed, vast ligbed ontstaan.

Topstrooisel-van-Pinxteren-Rosmalen-03 Topstrooisel-van-Pinxteren-Rosmalen-04

 

 

 

 

 

Bel 06-54 28 24 91 voor meer informatie over TOPstrooisel!!


Reageren is niet mogelijk.